Chengdu week 31
18 april 2025 - Chengdu, China
Hallo allemaal!!
Even snel een inhaalpoging doen voor de afgelopen twee weken! Dus laat ik jullie nu vertellen over week 31, één van de leukste weken tot nu toe.
De week is gestart met de les helaas. Ik ging de volgende weken al wel wat lessen missen dus had ik besloten om deze week maar gewoon naar al mijn lessen te gaan. Ik ben dus van het hotel ‘s ochtends naar de campus vertrokken, zo’n saaie les amai. Dan is Willem naar mijn campus gekomen met mijn handtas zodat we aan de dag konden beginnen. We zijn dan samen doorgegaan naar het hotel van tante Ann en nonkel Marc waar we ze zijn gaan ophalen. We zijn dan terug naar mijn kot gegaan om bij de man te gaan eten. We hadden een paar verschillende soorten noedels besteld, tomaat met eitje en rijst en crispy rund met zoetzure saus. Iedereen heeft ervan zitten smullen! Nadien zijn we doorgegaan naar de Blue Sheep om ze ook eens de winkel te laten zien. Hier zijn we wel niet zo lang geweest want dan zijn we doorgegaan naar Jinli Street. Daar hebben we eerst eventjes in de Starbucks iets gedronken en dan hebben we de straatjes van Jinli afgewandeld! Hier heeft iedereen wel wat leuke spulletjes gekocht, heel tof! Na Jinli zijn we dan nog iets gaan drinken op Wangping straat 望平街. Hier was een café dat Belgisch bier serveerde met een korting van 2 kasteel rouges kopen 1 gratis dus hier hebben we dan zeker gebruik van gemaakt! Na dit gezellig café bezoek hebben we dan een taxi terug naar het hotel van tante Ann & nonkel Marc genomen. Van hieruit hebben Willem & ik dan afscheid van hen genomen en zijn dan zelf doorgegaan naar ons hotel.
Dinsdag ben ik dus weer eerst naar de les gegaan. Daarna heb ik de metro terug naar het hotel genomen en heeft Willem me opgewacht aan het metrostation. Aan het metrostation aan ons hotel stonden namelijk echt enooorm veel kraampjes met eten dus we besloten hier ons middageten te zoeken. Uiteindelijk zijn we gegaan voor een “vlees burger” 肉夹馍. Dit vond Willem echt keiiiii lekker! Dan zijn we eventjes terug naar hotel gegaan zodat ik eventjes kon gaan liggen en nadat ik mezelf terug uit bed heb gehesen, zijn we naar de bank gegaan. Mijn limiet van mijn bankkaart moest omhoog getrokken worden want ik kon nu maar ¥1000/dag uitgeven maar tante Ann & Willem hadden allebei geld afgehaald zodat ik dat op hun balans kon storten op Alipay en dat was samen een stuk meer dan ¥1000. Dit was dan vlot gelukt maar toen ik probeerde naar Willem over te schrijven, lukte het nog altijd niet. Dit hadden we echter pas te laat door want toen waren we al in het centrum op Chunxi Road 春熙路. Willem had namelijk nieuwe sneakers nodig en daar is een outlet met allemaal sportmerken. Uiteindelijk hebben we hier ook schoenen gevonden, joepie! Na het shoppen zijn we dan tanghulu 糖葫芦 gaan proeven, fruit met suiker rond, want ik wou dat Willem dit echt zou proeven, maar hij is niet zo’n snoeper dus geweldig vond hij het niet haha. We zijn dan ook nog helemaal naar boven op het IFS shopping center geweest om naar het hoofd van de panda die aan het shopping center hangt, te gaan kijken. Daarna was het tijd om te gaan eten. Omdat Willem vandaag zou trakteren, zijn we dan bij de Cheesecake Factory gaan eten. Dit is een Amerikaanse keten maar daar hebben ze ook pasta en ik had echt heel veel zin in nog eens een goed bord pasta. Omdat dit een Amerikaanse keten is, zijn de porties echt gigantisch dus ik zat wel goed vol. We hebben dan ‘s avonds niet meer veel gedaan want ik moest ‘s anderendaags weer vroeg op en ik was al moe van de voorbije vermoeiende dagen. We hebben dan gewoon naar Verschrikkelijke Ikke gekeken en dat was het!
Woensdag was echt een super leuke dag, hoewel die eigenlijk niet zo leuk begon met echt één van de saaiste lessen die ik tot nu toe heb gehad. ‘s Middags zijn we terug bij de kraampjes aan ons metrostation gaan eten. Deze keer hebben we een soort brood met kruiden gegeten, ook heel lekker! Na even rusten voor mij, zijn we dan vertrokken naar Dongjiao Memory 东郊记忆 want het was echt straaaalend weer dus we moesten sowieso naar buiten! Hier hebben we dan een tijdje rondgelopen. Willem heeft een shoarma gegeten maar ik had meer zin in iets zoets dus zijn we dan een café gaan zoeken waar ik een cheesecake met citroen en munt kon eten. Hier hebben we dan ook allebei een mojito gedronken als aperitiefje. Dan nog een beetje verder gewandeld en uiteindelijk zijn we ergens in het zonnetje gaan zitten om wat naar de mensen te kijken en te babbelen. Toen was het dringend tijd om iets te gaan eten dus heb ik Willem meegenomen naar een restaurant waar ik met onze Tuur ook heb gegeten. Hier hebben we dan noedels gegeten, heel lekker ook! Van het zonnetje hebben we echt kei veel energie gekregen, dus besloten we om de metro nog verder te nemen naar de Twin Towers. Na een paar foto’s zijn we dan nog verder gewandeld naar de Bamboo Towers & Global Center. Allemaal echt super leuk en ik vond het gewoon zo leuk om alles aan Willem te laten zien!! Toen was het wel dringend tijd om terug naar het hotel te keren want het was ondertussen al 22u en ik moest de dag erop weer naar de les.
Donderdag dus weer naar de les. Gelukkig wel de laatste les van de week want vanaf vrijdag tot zondag vierden ze hier het Qingming Festival 清明节. Vroeger was dit om de voorvaderen te eren, maar nu is dat niet meer zo belangrijk. Willem is na de les dan naar mijn school gekomen om samen te kunnen gaan lunchen bij de man. Daarna zijn we terug naar de bank gegaan om het probleem met mijn limiet op te lossen. Uiteindelijk is het opgelost geraakt en kon ik eindelijk al het geld dat op mijn rekening stond, doorstorten. Dan zijn Willem en ik het Wenshu klooster 文殊院 gaan bezoeken. Dit is dus een klooster dat nog steeds in gebruik is. Hier bidden dagelijks dus monniken tot de Boeddha, super interessant om te zien! De straatjes rond het klooster waren ook heel leuk om in te wandelen, daar kreeg je echt zo’n oud Chinees gevoel van. Hier hebben we dus nog een heleeee tijd rondgelopen. Als avondeten zijn we weer eten gaan halen bij de kraampjes aan ons metrostation, heel lekker!! Dan zijn we ‘s avonds nog iets gaan drinken met Yentl, dit was ook echt enorm gezellig!! Als afsluiter van een leuke dag, hebben we nog eten besteld op onze hotelkamer dat werd geleverd door de panda robot van ons hotel, zo cool!
Vrijdag moesten we een beetje op tijd uit ons bed want we gingen een daguitstapje maken! We gingen naar het irrigatiesysteem van Dujiangyan 都江堰 gaan! Omdat het dus een verlofdag was, waren alle treinen al uitverkocht dus moesten we een taxi nemen. Gelukkig was het niet al te duur. We hebben wel echt suuuper lang in de taxi gezeten omdat er dus overal file was door de drukte van de verlofdag, goed begin van de dag. Toen we aankwamen, bleek dat ik de foute eindbestemming had ingegeven waardoor we eigenlijk nog 20 minuten in de taxi moesten zitten. We hebben dan nog maar een taxi genomen (die duurde 40 min ipv 20) maar uiteindelijk waren we bij de juiste ingang aangekomen. Hier hebben we dan wat rondgewandeld en we zijn ook helemaal naar boven op de bovenste toren geklommen. Hier had je echt een enorm goed uitzicht over het irrigatiesysteem, heel leuk! Alleen was het weer niet top, heel mistig dus ver konden we jammer genoeg niet kijken. Na het wandelen hebben we dan de taxi teruggenomen. Weer een lange rit door de drukte dus uiteindelijk waren we pas rond 20u30 terug aan ons hotel. We zijn dan snel noedels gaan eten in een restaurantje dichtbij ons hotel want we konden ook niet meer te lang opblijven. We hebben dan snel nog een film gekeken en toen was het al dringend tijd om te gaan slapen, want we moesten heeeeel vroeg opstaan.
Zaterdag begon heeeeel vroeg ‘s ochtends om 5u want het gezin (minus Tuur) zou aankomen!! Ze zouden landen om 6u dus Willem & ik hadden erop gerekend dat we rond 6u30 daar zouden zijn. Dit was ook het geval maar het bleek heel druk op de luchthaven dus uiteindelijk kwam ze pas rond 7u30 richting de uitgang. Na een leuk weerzien hebben we dan opnieuw de taxi genomen, deze keer naar hun hotel. Ik heb ze dan ingecheckt en gelukkig konden ze meteen hun kamers in, dus zij zijn dan nog een uurtje op hun bed gaan liggen terwijl Willem & ik een koffie zijn gaan drinken op een bankje in de zon. Na een uur zijn we dan terug naar hun hotel gegaan en zijn we effectief begonnen aan onze dag. Dat deden we met naar Tianfu te gaan om daar een vleespannenkoek 牛肉饼 te gaan halen. Die viel gelukkig wel bij iedereen in de smaak. Daarna zijn we doorgegaan naar Chunxi Road & Taikooli om naar de tempel te gaan kijken en om naar het IFS shopping center te gaan kijken. Hier hebben we dan even rondgehangen en dan zijn we richting de Tibetaanse buurt getrokken. Hier hebben Willem, papa & ik dan Tibetaanse noedels gegeten. Mama, Wannes & Staf kregen nog niet zoveel binnen door de jetlag. Dan zijn we maar een koffie gaan drinken bij de Blue Sheep zodat ze zouden wakker blijven. Na daar een tijdje rond te kijken en een koffie te drinken, zijn we dan doorgegaan naar de Wuhou tempel 武侯祠. Hier was het ook echt heeel druk, maar het is ons toch gelukt om onze weg erdoor te maken. Hierna zijn we natuurlijk dus ook langs Jinli Street gegaan. Hier heb ik een paar qipao’s 旗袍 (chinese kleedjes) gepast maar ik vond ze toch niet heel mooi bij mezelf dus blijven zoeken! Voor de rest hebben we hier wat rondgelopen en dan zijn we doorgegaan naar het restaurant van de avond: we gingen hotpotten! Het was moeilijk want niet iedereen kon even goed met stokjes eten maar uiteindelijk is het wel gelukt. We hadden wel iets te veel eten besteld maar zo hebben ze wel allemaal van alles een beetje kunnen proeven! Dit was dan ook meteen het einde van de avond want toen was iedereen wel echt doodop.
‘s Anderendaags weer een drukke dag. Beginnen deden Willem & ik met mee naar binnenglippen bij het ontbijt van ons mama en papa. Daarna zijn we doorgegaan naar het grote panda park van Chengdu! Hier hebben we toch wel een goede 3u rondgelopen. Het park is echt kei groot en de panda’s waren eigenlijk best wel actief dus ook heel leuk om naar te kijken! Nadien hebben we dan de taxi genomen naar People’s Park 人民公园 om hier nog wat rond te lopen. Eigenlijk wilde ik hen thee laten drinken daar maar het was daar zo druk en ondertussen ook al bijna etenstijd dus dat idee heb ik maar laten varen. Ze hebben daar wel allemaal tanghulu geprobeerd en nu snapten ze wel waarom onze Tuur het zo lekker vond. Onze Wannes en ik hebben dan ook elks nog een soort tiramisu gekozen want dat is hier ook heel populair: ik één met oreo en onze Wannes één met blauwe bessen. Allebei wel heel lekker en heel licht maar het proefde niet echt naar tiramisu! Dan zijn we in People’s Park natuurlijk ook nog naar de trouwmarkt geweest waar ouders papieren met informatie over hun kind hangen en zo hopen ze dan een partner voor hun kind te vinden. Na een snel bezoekje aan dit park, zijn we dan doorgegaan naar mijn campus. Eerst een kort bezoek aan mijn kot gebracht en daarna zijn we bij de man gaan eten! Ik had voor ons besteld: tomaat met ei over rijst, crispy rund, aubergines in een vissaus, noedels en dumplings. Ze waren allemaal wel echt enooorm enthousiast!! Iedereen vond het suuuper lekker. Omdat iedereen goed geslapen had en nog wel wat energie had, zijn we dan opnieuw naar de Twin Towers gaan kijken en zijn dan ook verder gewandeld naar de Bamboo Towers & Global Center. Toen waren we wel echt kapot dus hebben we besloten om terug naar hotel te keren. Willem & ik zijn dan snel nog langs mijn kot gegaan om kleren te gaan halen die al terug mee naar huis mochten en dan zijn we terug naar het hotel van de rest van het gezin gegaan. Daar wilden we dan nog iets drinken in de bar van het hotel maar er kwam maar niemand dus dan zijn we uiteindelijk maar met dorst terug naar hun kamers gegaan. Hier heb ik dan mijn spullen in hun valiezen geladen en dan zijn Willem & ik doodop vertrokken naar ons hotel. Uiteindelijk hebben we deze dag 29 500 stappen gezet! Ik denk echt dat dit mijn record is, amai!
Bon, deze week is toch al gelukt dan! Nu snel week 32 ook schrijven!!
Hopelijk tot snel dus!
Hans:18 april 2025Wat was het bezoekje leuk, Nette. Je bent een uitstekende gids, trots op haar stad. En wat voor een stad. Geen betere start van een China-reis mogelijk.
Mama:19 april 2025Zooo leuk om je nog eens te zien, Nette, en ook om te merken hoe ingeburgerd je er bent.
Maria Verbraeken:19 april 2025Amaai Nette, welke pittige weken heb je achter de rug . Ik ben een fiere bomma met zulke bekwame wereldburger. Dijkke knuffel !
![IMG_4652[1]](https://s3.amazonaws.com/aws.reislogger.nl/nettebouwen/foto/5945278-s.jpg)