Chengdu - week 13 - Universal Beijing
9 december 2024 - Chengdu, China
Hallo iedereen!
Amai tis al eventjes geleden, sorry daarvoor. Ik ga even een inhaalbeweging proberen te maken zodat ik vandaag een blog van week 13 en 14 kan maken!
Week 13 begon zoals altijd op maandag met les, ik weet niet meer zo heel veel van deze les behalve dat onze leerkracht ons vertelde dat ze vrijdag haar laatste les zou geven omdat ze vanaf dan naar een andere stad moest voor bijles, dus wij zouden dan een nieuwe leerkracht krijgen. ’s Avonds zijn we dan in de cafetaria gaan eten. Dat is eigenlijk het enige wat ik nog weet van die dag haha…
Dinsdag was eigenlijk net hetzelfde… we hadden tegen vrijdag een deadline van de KUL om een voorlopige versie van onze literatuurstudie van onze thesis te schrijven, dus daar ben ik vooral mee bezig geweest want voor mij was de deadline woensdag, want ik had plannen op donderdag en vrijdag…
Woensdag hadden we ineens een nieuwe leerkracht voor lezen & schrijven. Ik denk dat ze haar vervangen hebben omdat ze niet zo’n goede evaluaties had gekregen van onze klas… De nieuwe leerkracht is ook wel echt veel beter, ze spreekt veel duidelijker en ze leert ons veel meer hoe we begrijpend moeten leren lezen en hoe we gecalculeerde gokken kunnen maken wanneer we niet weten wat een karakter betekent. De vorige zei gewoon altijd dat we naar de context moesten kijken, maar als je die ook niet begrijpt, heb je wel een probleem natuurlijk… In de namiddag zijn Yuna & ik een koffie gaan halen als studiepauze omdat we nog altijd bezig waren met onze literatuurstudie. ’s Avonds zijn we met z’n allen gaan eten bij het restaurantje aan onze campus, we zijn de cafetaria momenteel een beetje beu omdat er heel weinig variatie zit in het eten dat daar geserveerd wordt. Was weer heeeel yummy natuurlijk! Nadien zijn we iets gaan doen wat ik al heel erg lang wou doen, we zijn naar de Twin Towers van Chengdu gaan kijken. Dit zijn gewoon twee identieke reusachtige torens waar dingen op geprojecteerd worden, wel echt heel indrukwekkend. Deze bevonden zich in het financieel district in Chengdu. Ik zag in dat district een bordje staan 拉 德方斯 (La Defangsi). Dit district heet dus ook La Defense, zoals in Parijs! Nadien zijn we dan nodig doorgewandeld naar de Bamboo Towers in Chengdu. Die waren iets minder indrukwekkend, op foto lijken ze veel groter. We zijn dan toevallig ook langs het Global Center van Chengdu gewandeld. Hierin bevindt zich dus gewoon een heel waterpark? Ik was dus heel benieuwd naar wat voor gebouw dit was, dus na wat opzoekwerk vond ik dat dit Global Center blijkbaar het tweede grootste gebouw ter wereld is met 1 760 000 m2, hoe gek is dat!! Wij wisten gewoon van niets haha. In dat Global Center was ook een Uniqlo waar Yuna & ik nog snel thermisch ondergoed zijn gaan kopen voor onze plannen van vrijdag.
Donderdag hadden we weer les, maar in de namiddag viel de les voor mij en Yuna weg, wij moesten namelijk ergens anders zijn… Wij vertrokken in de namiddag naar het vliegveld om naar Beijing te vliegen! Nadat we ingecheckt en door security waren, hebben we eerst een meeeeega lekkere hamburger van de KFC gegeten. Toen we daarna aankwamen aan onze gate, konden we al bijna onmiddellijk boarden. We hebben ongeveer 2u gevlogen en dan zijn we om iets na 20u geland in Beijing! Daar hebben we snel een taxi genomen. Dit was wel een speciale chauffeur want hij was de hele tijd een serie aan het kijken op een tv in zijn auto terwijl hij aan het rijden was, echt gek. Dan heeft hij ons afgezet bij ons hotel, hebben we snel gedoucht en in bed gekropen want we moesten er ’s ochtends op tijd uit.
Vrijdag was een dag waar Yuna en ik al heeeeeel erg lang naar hadden uitgekeken. We gingen namelijk naar Universal Studios Beijing. Dit is dus een pretpark van Universal Studios met onder andere de Minions, Jurassic Park, Kung fu panda en Harry Potter! Heel het kasteel van Harry Potter was er nagebouwd en zelfs het dorpje Zweinsveld met alle bekende winkels was er nagebouwd, echt super tof! Yuna en ik zijn allebei grote Harry Potter fans dus wij hebben ons hier echt rot geamuseerd. Eerst zijn we in Harry Potter & The Forbidden Journey gegaan, dit was echt mega cool. Ik ga gewoon zoals bij Disneyland een link naar de attracties geven, zo kunnen jullie ze zelf bekijken als jullie willen.
Dit is Harry Potter: https://youtu.be/7E2JRhwV6cE?si=2L9_QSIXNCaP6bj4
Daarna zijn we doorgewandeld naar Jurassic Park, daar hebben we een lekkere corndog gegeten. Dan zijn we doorgegaan naar Jurassic World Adventure. Ik heb de films zelf nooit gezien, maar deze was ook zo cool! Ze hadden echt dino’s helemaal nagebouwd en die achtervolgde je zelfs! Het park is nog vrij recent, het is pas vanaf 2021 geopend, dus al hun 4d schermen zijn ook echt bij de beste die ooit heb gezien, heel indrukwekkend.
Om alle attracties in Jurassic Park af te ronden, hebben we dan ook ineens Jurassic Flyers gedaan, wij dachten echt dat dit een rollercoaster ging zijn maar die ging echt heel traag. Het voelde zelfs een beetje ongemakkelijk om te gillen, zou het niet opnieuw doen.
Toen we uit deze attractie kwamen, zagen we dat de parade ging beginnen. We konden gelukkig nog een plekje vanvoor aan het touw bemachtigen want ik wou graag Droomprins en de Goede Fee van Shrek zien. Ik had op TikTok gezien dat ze grappig waren, dus daarmee. Droomprins had mij echter sneller opgemerkt dat dat ik zijn aandacht bewust kon trekken. Ik was ook wel echt de enige opvallende buitenlander in heel de hoop mensen die naar de parade aan het kijken was. Hij kwam naar mij en begon echt een praatje met mij, super leuk!
Na de parade zijn we dan doorgegaan naar de Decepticoaster, een rollercoaster in het deel van de Transformers. Toen we eraan kwamen, hadden ze de wachtrij echter gesloten dus moesten we doorwandelen naar Kung fu Panda land. Daar hebben we dan The Journey of the Dragon Warrior gedaan, maar deze gaat over de nieuwste film van de Kung Fu Panda reeks en we hadden die allebei niet gezien, dus konden we niet zo goed volgen. Het was wel leuk om te zien.
Na deze attractie hadden we wel echt superveel honger, want we hadden eigenlijk alleen nog maar de corndog gegeten. Daarom zijn we dan naar Minionland getrokken waar we een hele lang hotdog met frietjes gedeeld hebben. Dat was echt heel lekker! Na het eten zijn we dan in Minion Mayhem gegaan. Dit was ook een soort 4d attractie maar wel weer echt super goed gedaan. Hier vind ik echter geen filmpje van, misschien is de attractie te nieuw.
Toen we daaruit kwamen, zagen we dat de wachtrij van de Decepticoaster terug open was en dat die maar een halfuur was. We zijn er dus echt bijna naartoe gespurt. Toen we de attractie aan het bekijken waren, vond ik die niet zo snel gaan, maar eenmaal erin, bleek dat die toch wel heel snel ging. Ik vind 4d attracties heel cool, maar het was toch ook nog eens leuk om op een goede oude rollercoaster te zitten.
Daarna zijn we terug naar Harry Potter land gewandeld, waar het opeens niet normaal druk was. We wilden nog Flight of the Hippogriff doen, die was toen ineens 135 minuten wachten. Daarvoor altijd 70 ofzo, maar we besloten het toch te doen want het was het laatste op ons lijstje. Enkel, toen we in de rij stonden, werd de wachttijd ineens 165 minuten en de rij ging echt voor geen meter vooruit. Uiteindelijk hebben we een uur aangeschoven, zijn we bijna niet opgeschoven dus besloten we de rij gewoon te verlaten. De attractie leek ook niet zo snel te gaan, en als we zouden blijven staan, zouden we onze hele avond kwijt zijn. In plaats van die attractie zijn we dan maar naar een show gaan kijken van How to Train Your Dragon, echt kei kei kei goed! Ze vlogen zelfs door de zaal op draken, echt mega indrukwekkend. De show was wel in het Chinees natuurlijk, maar eigenlijk verstond ik er best veel van, ik was een beetje onder de indruk van mezelf.
Hier kan je de show zien (natuurlijk wel in het Chinees maar het verhaal is duidelijk zonder er iets van te begrijpen 😉 ) https://youtu.be/NnbwhTxkII4?si=wmbFw1ko-fHqhx7d
Na de show zijn we gaan eten in een Amerikaanse diner. Gewoon hamburger met frietjes. Dan zijn we nog een souvenirtje gaan kopen en terug naar Harry Potter land. Dan zijn we in alle winkeltjes een beetje gaan rondkijken, hebben gezellig een boterbiertje gedronken en zo de leuke dag gezellig afgesloten.
Nadien zijn we met een taxi terug naar de luchthaven gebracht. Onze vlucht was om 8u30 ’s ochtends dus hebben we op de luchthaven geslapen. Eerst even gewoon op de grond geslapen en daarna in massagestoelen, ik heb in totaal toch nog een goede 3-4 uur geslapen denk ik, niet slecht vind ik. Dan die vlieger op, nog geslapen. Met de metro terug naar kot en dan nog een hele namiddag geslapen. ’s Avonds zijn we dan naar een kebabzaak geweest waar ze kebab met looksaus hadden!!! Yummy!!!!! En ’s avonds nog gezellig een drankje gedaan.
Zondag heb ik vooral gestudeerd want we zouden dinsdag weeral een test hebben van grammatica. Natuurlijk wel in de namiddag een koffie’tje gaan halen met Yuna en ’s avonds tomaat, eitje met rijst gegeten bij het restaurantje aan onze campus.
Een drukke, maar geslaagde week!!
Week 14 komt er zo dadelijk aan!
Groetjes!
![IMG_4652[1]](https://s3.amazonaws.com/aws.reislogger.nl/nettebouwen/foto/5945278-s.jpg)