Chengdu week 14
9 december 2024 - Chengdu, China
Hallo allemaal!
Hier is meteen de volgende blog al, dan is mijn inhaalbeweging ineens gedaan se.
Week 14 al.. de tijd vliegt toch wel een beetje.
Maandag begon dus met onze nieuwe leerkracht spreken. Ze zorgt er wel voor dat we meer moeten spreken en haar lessen zijn een stuk interactiever, maar zo gaat de tijd ook wel sneller vooruit, dus ik vind het niet zo erg. Na de les ben ik met Yuna naar de winkel gegaan en zijn we een thee gaan halen bij een theeketen hier, Chagee. ’s Avonds zijn we weer in de cafetaria gaan eten, en ben ik na het eten op cursus bij Yuna gegaan. Zij kan haken en ik zoek een nieuwe hobby, dus nu ga ik leren haken. Het was echt heel gezellig en ik ben er al heel enthousiast over! Voor de rest heb ik ook nog wel gestudeerd voor de test van de volgende dag, maar het is hier niet zo moeilijk, dus heb ik niet heeeel hard gestudeerd.
Dinsdag hadden we dan de test, die was weeral niet moeilijk. Na de middag ben ik met Yuna naar U37创意仓库 gegaan, dit was een wijkje dat ik had gevonden met heel veel caféetjes en winkels. De winkels bleken hier vooral heel vintagewinkels te zijn, super tof om in rond te lopen! Dan hebben we ook nog een koffie’tje gedronken en iets kleins gegeten. Yentl & Emilie gingen hun nagels laten doen, dus hadden we afgesproken om apart te eten, dus hebben Yuna & ik fried chicken besteld. Heeel erg lekker!!
Woensdag na de les en na het middageten is Yuna bij mij blijven plakken, en hebben we eigenlijk een hele namiddag gewoon met twee een beetje rondgehangen. In de late namiddag hadden we dan afgesproken om met z’n vieren Moana te kijken want Moana 2 is uit in de cinema en we willen die graag gaan zien. Niemand had veel honger, dus zijn we iets kleins gaan kopen in de winkel en hebben Yuna & ik een avondwandeling gemaakt.
Donderdag krijgen we onze test terug en ik had weer 98/100, het is hier dus echt niet zo moeilijk. In de namiddag moesten we weeral naar de les op de andere campus. ’s Avonds zijn we terug bij het restaurantje van de man aan onze campus gaan eten. Ik had eens iets nieuws geprobeerd: 杂酱面, noedels met sojaboon pasta. Echt heel erg lekker!! In de avond ben ik nog wat bij Yuna gaan haken en heb ik nog met ons bomma gebeld, heel gezellig.
Vrijdag ben ik na de les met Yuna naar de fitness geweest. Dan heb ik snel gedoucht want ik ging in de namiddag met Yuna en Yentl naar Wangpingjie 望平街 want daar is een leuk caféetje. Daar hebben we eigenlijk heel de namiddag gebabbeld en dan ’s avonds zijn we doorgewandeld naar Chunxi, het centrum. Emilie is dan ook naar daar gekomen en dan zijn we met z’n vieren Indisch gaan eten, ik nam butter chicken. Echt keeei lekker!! En de chef vroeg of we studenten waren, want dan zou hij ons de volgende keer korting geven, dus daar komen we zeker nog eens terug. In de avond heb ik dan met Yuna naar Pretty Woman gekeken.
Zaterdag zijn Yuna, Yentl & ik naar Tianfu gegaan want we wilden naar een souvenirwinkeltje. Daar heb ik echt kei leuke kaartjes gekocht met allemaal bezienswaardigheden van Chengdu op. Daar hebben we dan ook een soort hartige pannenkoek gegeten, echt super lekker! ’s Avonds zijn Yentl, Emilie en ik naar de Tex Mex gegaan, een Mexicaans restaurant. Echt echt kei lekker!! Dan zijn we ook nog iets gaan drinken in de Belgische bar. Yuna wou ook nog komen, maar haar oma is hier, dus zij kwam later. Voordat Yuna er was, wilden Yentl & Emilie weg dus heb ik alleen even gewacht op Yuna. Alleen jammer voor mij, kwam er toen een groep van rond de 10 Chinese mannen, rond de 60 jaar binnen. Die waren echt immens luid en binnen de hele tijd aan het roken. Ik heb dan even met onze papa gebeld en zelfs die vond het heel luid klinken over de telefoon. Yuna kwam dan gelukkig snel en dan hebben we daar nog een paar uurtjes gebabbeld. Dan zijn we ook nog de eigenaar, Dieter, tegenkomen. Hij is een afgestudeerde sinoloog van Leuven en eigenlijk elke keer als we daar komen, komen we hem wel tegen. Hij kent mij en Yuna ondertussen wel echt. Wel een heel gezellige kerel, maar met een zot leven. Hij had die avond toevallig op podium gestaan met de gouverneur van Sichuan, de provincie van Chengdu. Echt een gekke man.
Zondag ging Yuna met haar oma op stap, dus ging ik met Yentl & Emilie naar 锦门. Dit is een oude stad in het noorden van Chengdu. Deze stad was vroeger blijkbaar het begin van de zuidelijke Zijderoute, dus alles in de stad stond in thema van zijde. Het was jammer genoeg een koude, natte dag dus er was niet zo heel veel open. We zijn dan ook maar vrij snel teruggegaan, maar als het weer terug wat beter is, ga ik zeker nog eens terugkomen. ’s Avonds zijn we dan takeaway gaan doen bij het restaurantje van de man en hebben Yuna en ik de finale van de Masked Singer gekeken. Ik wil niet stoefen, maar we hadden de vier laatste personages allemaal juist gegokt.
Zo, dat was mijn week alweer!
Tot volgende week!
Groetjes 😊
![IMG_4652[1]](https://s3.amazonaws.com/aws.reislogger.nl/nettebouwen/foto/5945278-s.jpg)
Bomma