Chengdu week 16

22 december 2024 - Chengdu, China

Hallo iedereen!

We zijn weeral een weekje verder, week 16 deze keer! Weeral heel veel leuke dingen gedaan dus ik zal jullie er eens snel over vertellen.

De week begon op maandag, de les was niet zo interessant want ik weet er niet meer zo heel veel van. Wat ik wel nog weet is dat we uitleg hebben gekregen over hoe ons examen er gaat uitzien: we moeten een presentatie geven van acht minuten over onze ervaring hier in China en dat gaat de leerkracht ons twee minuten vragen stellen. Niet echt veel om me zorgen over te maken denk ik. In de namiddag heb ik dan niet veel meer gedaan, want ik weet er precies niet meer zo heel veel van. ’s Avonds zijn we in de cafetaria gaan eten. Daar had ik eens dikke noedels genomen, die waren echt heel lekker! Ik had ook iets genomen dat leek op een kaneelrol, maar dit was het niet. Erger nog, het was echt heel erg vies, super droog en geen smaak. In de avond ben ik dan Home Alone 2 gaan kijken bij Yuna, super gezellig!

Dinsdag na de les hadden Yuna en ik leuke plannen, we gingen naar een authentieke Sichuanese opera. Opera in China is echt een heel belangrijk deel van hun cultuur. Het is ook super toegankelijk voor iedereen want wij hebben elks maar 10 euro betaald. We hebben een middagshow meegepikt, van 14u-16u. We wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar toen we zagen dat de zaal gevuld was met oude Chinezen, wisten we wel dat we goed zaten. Uiteindelijk waren het vier verschillende stukken, die telkens rond een halfuur duurde. We verstonden er wel echt weinig van, omdat het voornamelijk dus operagezang was, maar het was echt wel heel entertaining om naar te kijken. Ook de techniek die ze gebruiken is echt heel speciaal, ook helemaal niet gemakkelijk. Ik zal hieronder een link zetten zodat jullie het ook eens kunnen horen. Ik ben heel erg blij dat ik een authentieke ervaring heb gehad want dat wou ik ook wel. Op het einde van de twee uur was ik wel echt heel erg moe, want 2u is wel heel lang om naar zo’n opera te luisteren. Na de opera hebben Yuna en ik een groot vieruurtje gegeten in de FamilyMart, dat is een winkel waar je kleine snacks kan kopen en daar kan opwarmen of daar warm water voor kan krijgen ofzo. Daarom hadden we niet zoveel honger toen we in de cafetaria zijn gaan eten, dus heb ik enkel noedels gegeten. ’s Avonds ging ik met Yuna nog even haken, maar daarvoor heb ik ineens heel mijn kamer opgeruimd want dat moet toch ook nog gebeuren. Gelukkig wel nog een gezellige avond gehad daarna!4

Hier is de link: https://youtu.be/Fd7yp6NlgdQ?si=CNMMUEDTi-G4toPo

Woensdag na de les heb ik weer niet zoveel gedaan… wel een kerstslinger in elkaar gestoken die Willem voor mij gekocht had zodat ik de kerstsfeer nog wat meer kon voelen in mijn kot. ’s Avonds gingen we iets doen waar ik al heel lang naar uitkijk, we gingen dim sum eten! Dit zijn dumplings uit Hong Kong. Yuna heeft Hong Kongse roots, dus zij kent heel erg veel van dim sum, dus wou ik dat zeker met haar eens gaan eten. Dat was echt suuuuper lekker! Ik heb ook kippenvoeten gegeten, nog nooit gegeten maar ik vond het wel lekker. Je moet alleen een beetje knabbelen aan het bot. Na het eten wou ik nog iets gaan doen omdat ik al de hele dag binnen had gezeten. Yuna en ik zijn dan nog eens naar de Anshun brug 安顺桥 gegaan. Dit is de uitgaansbuurt van Chengdu, maar ik had op de Chinese instagram gezien dat hier een rooftop bar zou zijn, en dat wilden we wel eens graag doen. Deze rooftop bar bleek echter al een jaar niet meer te bestaan, heel jammer, maar dan hebben we gewoon een gezellige wandelingen gemaakt aan het water.

Donderdag was een heeeeele lange dag voor mij. Het begon in de voormiddag met de les grammatica. Niet zo’n interessante les, dus daar heb ik niet zoveel over te zeggen. In de namiddag hadden we dan de les op de andere campus, dus was daar onze hele namiddag aan verspilt. Toen was het echter nog niet gedaan. Yentl & ik waren uitgenodigd voor een training bij de plaats waar we vrijwilligerswerk gaan doen. We kwamen daar aan om 18u30 en mochten direct vanachter in de winkel op een stoeltje gaan zitten. Daar maakten we al even kennis met een meisje dat daar ook vrijwilligerswerk kwam doen. Na een kwartiertje waren er nog drie vrijwilligers bij komen zitten, en dan begon de eigenares van de winkel (een Britse vrouw) met een uitleg over hoe de winkel tot stand is gekomen, heel interessant! Nadien kwam iemand met een beperking spreken. Deze winkel verkoopt namelijk handgemaakte producten van minoriteiten en mensen met een beperking. Hij kwam het verhaal vertellen van verschillende gezinnen die door deze winkel dus hun producten kunnen verkopen. Daarna kwam er een medewerkster van de winkel spreken die ons vertelde hoe hard de winkel vrijwilligers nodig had en dat ze ons allemaal zo dankbaar was. Na deze uitleg moesten we ons allemaal voorstellen en vertellen hoe we op het idee om vrijwilligerswerk te doen, zijn gekomen. Bij ons was dat natuurlijk omdat het moet van onze school. Dan hebben we met iedereen nog even apart kennisgemaakt. Het zijn echt allemaal stuk voor stuk hele warme, leuke mensen en de sfeer in de winkel is zo leuk! Ik heb echt al zin om er te gaan werken. Yentl en ik waren echter wel uitgeput want ondertussen was het al 21u en 2u30 Chinees verstaan/spreken, is wel vermoeiend dus besloten we toen huiswaarts te keren, voldaan weliswaar!

Vrijdag ben ik na de les met Yuna naar de fitness gegaan. Na de fitness heb ik dan natuurlijk een zeer nodige douche genomen en heb ik dan nog even voor school gewerkt. ’s Avonds wilden Yuna en ik naar een Vietnamees restaurant aan Kuanzhai Alley 宽窄巷子 dus zijn we dat gaan doen! Ik heb een banh mi gegeten, dat is een soort klein stokbrood met varkensvlees, groenten en saus. Dat was echt suuuper lekker! Yuna had een soort rijst met ananas, maar die was al een beetje koud wat het wel minder lekker maakte. Als nagerecht hebben we dan nog mango sticky rice gedeeld. Dat is heeel plakkerige rijst, die je dan sopt in een soort kokos sausje en samen met een stukje mango eet. Suuuuper lekker! Dan zijn we ook nog even een avondwandelingetje door Kuanzhai Alley gaan maken, want dat is ook wel super gezellig ’s avonds. Heel veel lichtjes, kraampjes en winkels. Ik heb dan een panda kaartenspel gekocht in een winkel, dat vond ik wel een leuk souvenir. Toen we terug waren hebben we nog samen naar Pitch Perfect 2 gekeken, want de 1 hadden we al samen in Kunming gegeken.

Zaterdag heb ik goed uitgeslapen. Dan wilden Yuna en ik onze was gaan doen, maar was het wassalon ineens gesloten, dus ging dat niet. Terug naar kot dan maar. Dan hebben we ’s middags met z’n vieren samen gegeten en zijn Yuna en ik dan vertrokken naar Luxetown. Dit is een nagebouwd Toscaans dorpje op een uurtje met de metro van het centrum. We hadden van de baas van de Belgische bar gehoord dat dit echt de moeite was, dus gingen we er eens een kijkje nemen. Toen we daar aankwamen, bleek daar dus een kerstmarkt te zijn, en dat we dus daarom van hem naar daar moesten gaan! Het was eigenlijk echt een hele grote kerstmarkt met kraampjes op verschillende pleinen van het dorpje. Er stonden hot dogs, frieten, puree met romige champignonsaus, crêpes, warme chocomelk etc… al deze dingen hebben wij dan natuurlijk ook moeten proeven. We hebben hier wel een hele namiddag/avond in rondgelopen, het was echt heel erg groot! Ook echt heel goed nagebouwd, het voelde echt alsof we in Italië rondliepen. Er waren ook heel veel restaurantjes met gezellige terrasjes, dus ik denk dat het wel echt leuk is om daar eens te gaan eten als het goed weer is! Om af te sluiten hebben we dan nog twee koekjes gekocht op de kerstmarkt en dan zijn we huiswaarts gekeerd.

Zondag heb ik niet zo heel veel gedaan. Ik voelde me niet zo super, en heb dan ook maar gewoon vooral gestudeerd. In de namiddag ben ik wel met Yuna onze was gaan doen, een geslaagde tweede poging, en zijn we een theetje gaan drinken. In de avond zijn we dan teruggekeerd naar Dongjiao Memorial东郊记忆 , een heel leuk buurtje waar we in november een shoarma gegeten hebben, om de pizza eens uit te gaan proberen. Echt een heeeele lekkere pizza en dus een geslaagd einde van een gezellige week!

Tot volgende week!!

Groetjes!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Vokke:
    23 december 2024
    Daar is het eten blijkbaar meestal "super" maar wordt daar altijd met stokjes of gewoon met de vingers... Wat zijn daar zo de "rituelen" ...