Chengdu week 4
28 september 2024 - Chengdu, China
Hallo iedereen! Week vier weeral! De tijd vliegt toch wel.
Ik schrijf de blog ietsje vroeger dan ik normaal zou doen omdat we nu vakantie hebben en morgen vliegen we naar Shanghai! Daar wil ik dus wel een aparte blog over schrijven.
De week begon natuurlijk weer met les. Elke maandag hebben we van 08u30 tot 12u spreken en luisteren. Die lessen vind ik nooit heel interessant maar ze gaan wel best snel vooruit omdat ze interactief zijn. We moesten die les een presentatie doen over onze favoriete film en gelukkig was die van mij wel heel goed gegaan! Na de les ben ik dan de wifi router gaan laten configureren dus nu heb ik eindelijk wifi joehoe!! Dan hebben we 's avonds beslist om naar 太古里 (tai koo li) te gaan. Dit is een district in Chengdu met allemaal winkels van luxemerken. In dit district bevindt er zich een restaurant genaamd blue frog. Daar hebben ze elke maandag 1+1 gratis burgers dus dit wilden we eens gaan uittesten. We begonnen onze maaltijd met een cocktail, ik nam een mojito. Elke dag hebben ze ook happy hour van 16u tot 20u waarbij je dus een gratis refill krijgt van je drankje. Alles bij elkaar hebben we dus 4 burgers gegeten en 6 drankjes gedronken en moesten we maar ongeveer 16 euro/man betalen, wat een deal! Dan hebben we 's avonds nog eventjes rondgelopen op 春熙路 (Chunxi straat). Dit is zo een beetje de Times Square van Chengdu met heel erg veel billboards, wel heel mooi om 's avonds te zien.
Dinsdag hadden we dan van 08u30 tot 12u intensive Chinese. Dit is vooral heel veel grammatica en woordenschat. Ik denk dat ik dit de interessantste les vind die we hebben. Na de les zijn we dan iets gaan doen wat echt helemaal buiten mijn comfort zone is. We zijn naar de fitness gegaan! Wie had dat gedacht, ik in de fitness. Ik heb daar een uurtje op de loopband gestapt en dan zat onze sessie er al weer op. Om de fitness buiten en binnen te gaan, werken ze hier met een gezichtsscan en poortjes die daardoor opengaan. Ik had iets te lang gewacht nadat mijn gezicht gescand was, waardoor ik net tussen de poortjes liep toen die weer sloten. Hierdoor heb ik nu dus twee hele grote en dikke blauwe plekken op mijn billen. Wat een eerste ervaring met de fitness. (Maar voor de rest was het wel heel leuk hoor) . Na de fitness heb ik dan nog wat voor school gewerkt. Als avondeten hebben we een soort kant en klare spaghetti uitgetest en die viel eigenlijk veel beter mee dan gedacht! Die koop ik zeker nog eens.
Woensdagochtend hadden we lezen en schrijven van 08u30 tot 12u. Dit vind ik de minst leuke les. Het gaat heel erg traag en de leerkracht zet de airco altijd superkoud. In de namiddag zijn we dan weer een broodje bij een bakkerij gaan halen en dan ben ik nog even gaan kijken voor een jeansbroek omdat ik mijn lievelingsjeansbroek blijkbaar zomaar thuis heb laten liggen?????? Maar jammer genoeg geen gevonden... Dan zijn we met de metro doorgegaan naar 春熙路 (Chunxi straat) om naar het IFS shopping center te gaan. Emilie wou graag nog eens naar de supermarkt daar voor lactosevrije producten, dus zijn we maar met z'n allen gegaan. Wij hebben dan ook nog na de winkel terug een tanghulu gegeten, was weer suuuuper lekker! Voor we terug op de campus waren, zijn we nog even gestopt bij een fruitwinkel waar ik meer dan een kilo druiven heb gekocht voor 2 euro. De druiven hier zijn ook niet zoals de druiven in België. De druiven hier zijn echt gi-gan-tisch. Dan heb ik even een dutje gedaan omdat ik echt verschrikkelijk moe was. 's Avonds zijn we dan terug naar het restaurantje bij de campus gegaan waar ik weer noedels besteld heb en ze waren zoals altijd suuuuper lekker! Woensdag is dan ook nog mijn mini koelkastje dat ik online besteld had, aangekomen! Dus ik kon de druiven er meteen in bewaren gelukkig.
Donderdag weer intensive Chinese van 08u30 tot 12u. Helaas waren we na deze les nog niet klaar met school vandaag. Wij moeten van de KU Leuven ook twee keuzevakken opnemen aan onze universiteit. Het eerste keuzevak is een keuzevak voor buitenlanders maar dat gedoceerd wordt in het Chinees. Dit vak kunnen we dit semester nog niet opnemen omdat het dit semester niet aangeboden wordt. Het tweede keuzevak is een vak in het Chinees met andere Chinese medestudenten. Voor dit vak zijn we niet officieel ingeschreven en moeten we dus ook geen examen/taken van maken. We moeten enkel elke week gaan luisteren en elke week een klein verslag schrijven waarin we moeten reflecteren over de les: wat we begrepen hebben, hoe de leservaring was, verschillen of gelijkenissen met Leuven etc. Voor dit vak had iemand ons een lijst bezorgd en omdat we elke voormiddag les hebben, konden we uiteindelijk nog maar één van uit de hele lijst kiezen: 西方音乐史 (Geschiedenis van de westerse muziek). We zijn dan donderdagnamiddag om 14u15 vertrokken met de metro want het vak wordt gegeven op de andere campus. We zijn dus wel een goed uur onderweg naar daar. Voor de les begon, zijn we dan ook nog even onze situatie moeten gaan uitleggen aan de professor, maar die had er geen enkel probleem mee dat we gewoon kwamen luisteren. Ik heb er niet geweldig veel van begrepen maar de professor had een powerpoint met heel veel foto's dus daarom kon ik wel goed volgen. De Chinese studenten hadden ook allemaal geen laptop of pen en papier mee, maar trokken gewoon foto's van de powerpoint met hun gsm. Of ze die ook gebruikten om notities te maken, weet ik niet maar ik hoop voor hen van wel. De les duurde van 15u45 tot 16u30, dan kregen we een pauze van 10 minuten en dan ging die weer verder van 16u45 tot 17u25. Toen we uiteindelijk thuis waren, was het dus al rond 18u30 en had niemand van ons nog zin om ergens eten te gaan zoeken. Daarom hebben we beslist om maar iets te bestellen en het laten leveren aan de poort van onze universiteit. Donderdag waren we dan gegaan voor korean fried chicken. Die was echt meeeeeeega lekker!! Dus dat wil ik zeeeeeker nog eens bestellen.
Gisteren hadden we dan nog eens spreken en luisteren maar na deze les was het wel vakantie! Volgende week is het dus 国庆节 (Nationale feestdag) en daarom krijgen de Chinezen, en wij dus ook, vakantie van 1 oktober tot 7 oktober. Wij nemen ook wel al een dagje vakantie op 30 oktober omdat we graag naar Disneyland wilden gaan en het prijsverschil tussen maandag of dinsdag was best groot. Dus nemen we een snipperdagje maandag. Dus wij hadden al vanaf gisteren vakantie! Gisteren heb ik voor de rest niet heel veel meer gedaan want ik voelde me niet zo geweldig. 's Avonds hebben we wel geprobeerd om pasta pesto te maken met enkel een waterkoker en dunne noedels. En het is gelukt!! Met mozzarella en kerstomaatjes, dat smaakte echt! Was heeeel erg lekker en gaan we zeker nog eens maken. We zijn dan ook nog even gaan kijken aan de overkant van het straat, daar is een cultuurcentrum en daar was gisteren heel erg veel te doen met kraampjes enzo. Jammer genoeg was het net gedaan toen wij eraan kwamen, dus we hebben niet echt iets kunnen meepikken van het festival.
Vandaag heb ik ook niet zo heel veel gedaan. Eerst weer goed uitgeslapen want dat gaat voor de volgende dagen niet lukken. Dan heb ik met mijn vriendinnen samen gegeten en dan zijn Yentl, Yuna en ik samen onze lakens gaan laten wassen en drogen. Dit koste 16 元 voor te wassen en te drogen en dat moesten we het niet eens zelf doen, de 叔叔 (nonkel, zo worden oudere mannen hier genoemd) deed dat voor ons. Daarna heb ik mijn kleren ingepakt voor Shanghai en daarna nog even gebeld met mijn ouders. Rond 17u zijn we onze was terug mogen gaan halen en dan zijn we vertrokken naar een Vietnamees restaurant. Hier hebben we dan spring rolls en burgers gegeten. We hebben jammer genoeg wel heel lang moeten wachten op ons eten, maar we hebben daarvoor wel twee bonnen gekregen. Na het restaurant zijn we dan nog een paar pakjes gaan ophalen die we hadden besteld en zijn we nog langs de bank geweest om geld op onze Chinese bankkaart te zetten zodat we in Shanghai gemakkelijk kunnen betalen.
Zo, dit was mijn week dan weer.
Tot de volgende keer, na Shanghai! 再见
Nette Bouwen of 筑沁怡
Moema:30 september 2024Toch wel bezige dagen precies, en zoveel nieuwe voeding om te proeven...leuk om dit allemaal mee te mogen beleven. Dankjewel Nette. Groetjes van ons, en wensen voor een leuke verlofweek. Knuffel.
![IMG_4652[1]](https://s3.amazonaws.com/aws.reislogger.nl/nettebouwen/foto/5945278-s.jpg)