Chengdu - week 11
19 november 2024 - Chengdu, China
Hallo allemaal!
Hier ben ik weer met mijn blog over week 11 ondertussen. Ondertussen ben ik normaal al over ¼ van mijn tijd hier, hoe gek! Week 11 was een hele rustige week, maar toch ga ik jullie erover vertellen.
De week begon zoals altijd op maandag, deze keer niet met lezen en spreken. We waren heel erg laat thuisgekomen zondag van Kunming, dus had ik besloten om toch maar in bed te blijven liggen en even uit te slapen, omdat we voor de rest elke dag les hebben om 8u30. De rest van de dag heb ik ook niet veel gedaan. In de namiddag ben ik wel nog mijn zak gaan ophalen met Yuna in Taikooli, een shoppingcenter in Chengdu. We hadden zakken laten borduren met onze Chinese namen erop, echt super leuk! Nu heb ik een nieuwe schooltas! Als avondeten zijn we dan in de cafetaria gaan eten: rijst met kip en tomaatjes in zoetzure saus en courgette met eitje, heel lekker!
Dinsdag na de les ook niet veel gedaan, maar daar kan ik niet goed tegen, dus moest ik ’s avonds nog naar buiten gaan. Dan zijn Yuna & ik een nieuw deel van Chengdu gaan verkennen: Zhulin straat 主林街. Dit is een straat vol cafés en restaurantjes, heel erg gezellig met hele leuke lichtjes!
Woensdag na de saaie les, ben ik met Yuna naar de fitness gegaan. Daarna een doucheke dat zeker nodig was haha. Na de douche zijn we dan met z’n tweeën een koffie gaan halen, want we moesten goed wakker zijn voor onze avondplannen… Dan natuurlijk zoals altijd naar de cafetaria en dan… nog eens gaan karaoke zingen! We hadden een privékamer gehuurd voor 3 uur en dat kostte ons 10 euro. De kamer was niet volledig geluidsdicht, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker om de andere kamers te horen zingen. We hebben ons hier 3 uur uitgeleefd en lagen dan ook nog eens op tijd in ons bed, top avond!
Donderdag ziet er voor ons altijd een beetje hetzelfde uit, eerst les in de voormiddag en daarna ook nog in de namiddag. Enkel had de KU Leuven ons vandaag nog eens extra hard liggen, want we hadden deze avond ook nog eens les. Na de les van de middag zijn we eerst wel lekkere noedels gaan eten bij het restaurantje aan onze campus en hebben Yuna en ik nog samen naar Tegen de Sterren Op gekeken. We moesten ons namelijk wakker houden tot 21u want dan begon onze les pas… Eigenlijk was die les niet meer dan ons onderwerp voor onze thesis voorstellen aan onze klas, dus die was zelfs niet eens nuttig en was pas klaar om 23u. Als er geïnteresseerden zijn, mijn onderwerp is nu: ‘welke rol speelt seksuele voorlichting in het bevorderen van reproductieve rechten van vrouwen in China, met betrekking tot toegang tot en kennis over anticonceptie?’
Vrijdag zijn Yuna, Emilie en ik nog eens naar het centrum getrokken want Emilie had ook een tas laten maken en die was vandaag klaar. Die zijn we dan gaan ophalen en Yuna en ik hebben daar teokkbokki gegeten. Dit zijn Koreaanse rijstcakejes in saus. Het viel eigenlijk een beetje tegen, de saus had weinig smaak jammer genoeg. Omdat Yuna en ik ook nog een koffie waren gaan halen, hadden we daarna eigenlijk niet meer zoveel honger en zijn we gewoon boterhammen gaan halen in de FamilyMart (denk tankstation boterhammen maar dan wel lekker). Die hebben we dan opgegeten op Emilie haar kot. Ik ben na het eten met Emilie dan nog even naar de groentenmarkt gegaan, dat lijkt echt op zo’n overdekte marktjes in Frankrijk, heel tof! Dan heb ik nog even met Kato, een vriendin van thuis gebeld, super gezellig! Daarna ook nog met ons mama en Willem, daarna moest ik dringend mijn bed in.
Zaterdag gingen we nog eens cultuur opsnuiven: we gingen het Jinsha Museum 金沙博物馆 bezoeken. Dit is een archeologische site, ontdekt in 2001 dus nog wel vrij recent. De gevonden voorwerpen daar dateren allemaal van de Shu staat, een bekende staat uit Sichuan. Er zijn heel wat zaken opgegraven zoals knielende figuren, een gouden masker dat het best bewaarde masker uit de hele Chinese geschiedenis zou zijn en de Gouden Sun Bird, een nationaal symbool van China ondertussen. Ook zijn er heel erg veel olifantenslagtanden gevonden, die zouden gediend hebben als religieuze offers. Wat ik ook heel erg cool vond, was dat ze enorm veel graven met skeletten hadden gevonden, dat vond ik echt gek om te zien. Het was een heel cool museum om te zien en ook heel aangenaam, het was er niet te druk en alle bordjes met uitleg waren ook vertaald naar het Engels dus we konden alles volledig begrijpen. De toegangsprijs viel ook goed mee, 35元 voor studenten dus een dikke 4 euro. ’s Avonds hadden we nog heel leuke plannen. Yuna en ik hebben eerst de Masked Singer gezien en daarna zijn we vertrokken naar de Belgische bar. Daarvoor zijn we eerst nog Mexicaans gaan eten. Dit restaurant was ons aangeraden door de uitbater van de bar en het was echt enorm lekker. Een heel Westers restaurant met een heel Amerikaans gevoel. Het eten was wel niet goedkoop, maar voor één keer mag dat eens. Ik had een ceasar wrap genomen met guacamole, echt helemaal yummy! Dan zijn Yuna en ik dus nog eentje gaan drinken bij de Belgische bar om de avond af te sluiten, suuuuuper gezellig!!
Zondag was een dikke luier dag. Eerst zijn Yuna en ik onze lakens gaan wassen. Daarna heb ik een beetje voor school gewerkt. Om 17u heb ik dan even met onze Tuur gebeld en ’s avonds zijn we eten gaan halen bij Lashan. Dit is een best goedkoop restaurant dichtbij onze campus. Het was echt heel erg lekker, hoe ze hier hun broccoli kunnen klaarmaken, dat vind ik echt zot, zooooo lekker!
Dat was mijn week dan weer! Niet heel erg veel gedaan, maar we moesten echt even recupereren van Kunming haha.
Tot volgende week! Groetjes!
![IMG_4652[1]](https://s3.amazonaws.com/aws.reislogger.nl/nettebouwen/foto/5945278-s.jpg)